KUSH JEMI NE

Ne jemi një ekip ndërkombëtar prej 15 personash dhe vijmë nga Italia, Kuba (gjysma), Meksika, Portugalia, Kolumbia, Shqipëria dhe Gjermania. Ne jemi të specializuar në rekrutimin dhe integrimin profesional të infermierëve në spitale që ndodhen në rajone të ndryshme të Gjermanisë.

CFARE NA VECON NGA TE TJERET

Ne i njohim të gjithë kandidatët tanë personalisht, jemi në kontakt të vazhdueshëm me ta dhe i shoqërojmë gjatë gjithë procesit në mënyrë që ata të integrohen me sukses dhe në mënyrë të qëndrueshme në kompanitë gjermane. Mbështetja jonë gjithëpërfshirëse dhe e ngushtë – veçanërisht nga ekipi ynë i folësve amtarë – fillon nga përzgjedhja e kandidatëve tanë në vendin tuaj, vazhdon me shoqërimin gjatë gjithë kursit të gjuhës dhe deri nje vit pas mbërritjes tuaj në Gjermani dhe fillimit te punës. Ne gjithashtu kemi kontakte të ngushta me punëdhënësit tanë, i njohim kushtet përkatëse në klinika dhe në reparte shumë mirë dhe prandaj mund të gjejmë kandidatët më të mirë të mundshëm për ta.

KONCEPTI YNË

Holalemania merr rolin e ndërmjetësit midis kompanive gjermane që kërkojnë punëtorë nga Evropa dhe më gjerë, si dhe infermiereve të rinj dhe të motivuar që duan të punojnë në Gjermani. Ne jemi te specializuar në sektorin e shëndetit mjekësor dhe mbi 40 klientët tanë janë klinika dhe spitale të mëdha gjermane.
Për shkak të afërsisë me kandidatët tanë, të cilët ne të gjithë i njohim personalisht, ne tashmë e dimë para mbërritjes në Gjermani se çfarë është e rëndësishme për ta dhe atë që ne duhet të marrim parasysh kur zgjedhim një punëdhënës të ardhshëm.

Ne jemi gjithashtu në kontakt të vazhdueshëm me punëdhënësit “tanë” dhe përgatitim ekipin ekzistues për ardhjen e kolegëve të huaj në mënyrë që të lehtësojmë integrimin për të gjitha palët. Nëse lindin vështirësi gjatë gjithë procesit, ne jemi gjithmonë të disponueshëm për të dyja palët dhe mund të sqarojmë shumë pengesa më të vogla (p.sh. gjatë integrimit në punë ose vështirësive gjuhësore) para se ato të bëhen problem.

Fokusi primar i punes se Holalemania eshte qendrueshmeria dhe kenaqesia afatgjate e klienteve dhe kandidateve.

Parimet tona themelore, te cilat jane bazan e veprimeve tona gjate aktiviteteve qe kane te bejne me ndermjetesimin,
mund ti gjeni ne parimet tona te kompanise.

5

KOMBESI TE
NDRYSHME TE
EKIPIT TONE

684

MAMI DHE
INFERMIERE QE
KEMI NDIHMUAR

10

VJETET E
EKSPERIENCES
NE NDERMJETESIM

9

GJUHET QE
FLITEN TEK
HOLALEMANIA

NA NJIHNI MË MIRË

l mio viaggio attraverso diversi paesi, combinato con varie sfide (come Francia, Giappone, Sushi e Marketing) mi ha portato a raggiungere una indipendenza lavorativa. Con il senno di poi, non è passato molto tempo da quando ho iniziato a facilitare l’integrazione degli chef giapponesi nella vita e nelle abitudini tedesche, al reclutamento di ostetriche e infermiere dall’Europa meridionale per lavorare negli ospedali in Germania. In ogni caso, ho raggiunto il mio obiettivo professionale in un ambiente di lavoro felice, orientato al lavoro di squadra e in una atmosfera multiculturale.

Drejtuese e kompanise

NICOLA KREUZER

Rruga ime e jetes me shume kthesa me coi nga Franca, Japonia, sushi , marketing dhe deri ne vetepunesim.

Integrimi i kuzhiniereve te sushit nga Japonia nuk eshte aq larg nga integrimi i infermiereve dhe mamive nga Evropa jugore dhe vendet e treta, sic mund ta mendoni.

Ne cdo rast, une kam arritur qellimin tim profesional per nje mjedis pune te lumtur, te orientuar drejt ekipit dhe jo-gjerman.

 • Puna jote ne nje fjali: Komunikim 360 grade
 • Nga je: Göttingen, Mynih por kryesisht Hamburg
 • Motoja jote ne jete: Nese doni dicka shume te vendosur, atehere universi do te punoje drejt jush qe te jeni ne gjendje ta arrini. Paulo Coelho
Gjermanisht
100%
Anglisht
80%
Italisht
40%
Spanjisht
30%
Frengjisht
70%
Gjuha japoneze
40%
PATRICIA ISSAIADIS - Holalemania |

Menaxhere e Marrdhenieve Personale

PATRICIA ISSAIADIS

Ne kete Start-up ne fillimet e tij une hyra shume rastesisht dhe u fiksova menjehere. Si femije e nje nene kubane dhe babai gjerman, une u rrita dy gjuhesh dhe i njoh shume mire problemet e integrimit.

Me nje pervoje 19-vjecare si stjuardese, une kam udhetuar neper bote dhe jam e mesuar me probleme te vogla dhe te medha. Gjate kesaj kohe une kam zhvilluar aftesi te mira per te ndihmuar njerezit e te gjitha kombeve dhe kam qene ne gjendje ti zhvilloj ato me tej.

Une jam e perfshire ne te gjitha proceset e personave qe vijne ne Gjermani per te punuar dhe kujdesem vecanerisht per shtetasit e vendeve te treta.

 • Puna jote ne nje fjali: Talent organizimi, gjetje zgjidhjesh, berje magjie…
 • Nga je: Hamburg
 • Motoja jote ne jete: Njerezit qe flasin mund te ndihmohen
Gjermanisht
100%
Anglisht
80%
Italisht
40%
Spanjisht
90%
Roberta Manta - Holalemania | Vengo da Lecce, in Puglia, e vivo in Germania ormai da 6 anni. Ricordo esattamente come mi sentivo durante i primi mesi qui e, quindi, posso capire perfettamente e consigliare coloro che hanno dubbi o timori della loro decisione di trasferirsi in Germania, facendolo con la passione e la tipica empatia italiana. Mi occupo principalmente dei contatti con le diverse istituzioni italiane, prestando particolare attenzione ai nuovi arrivati dall´Italia.

Menaxhere e Marrdhenieve Personale

ROBERTA MANTA

Une vij nga Lecce ne Pulia dhe jam ne Gjermani prej 6 vjetesh.

Ende e mbaj mend shume mire si u ndjeva ne muajt e pare ketu dhe prandaj mund te keshilloj shume mire me pasion dhe ndjeshmeri italiane kedo qe po mendon te vije ne Gjermani, vecanerisht ata qe dyshojne ne vendimin e tyre.

Une merrem kryesisht me fillimet e bashkepunimeve italiane dhe kujdesin per italianet e sapoardhur.

 • Puna jote ne nje fjali: Mbeshtetje, degjim dhe llafosje
 • Nga vjen: Lecce, Itali
 • Motoja jote ne jete: Ajo qe nuk pershtatet, do behet e pershtatur.
Gjermanisht
80%
Anglisht
70%
Italisht
100%
Spanjisht
60%
Frengjisht
80%
Elsa Stephan - Holalemania | Elsa é la nostra messicana piú italiana e, essendo per di piú per metá tedesca, é la nostra specialista multiculturale. Dopo gli studi in psicologia in Messico, Elsa ha vissuto in Italia e a Boston, e dal 2015 vive ad Amburgo con la sua famiglia di ben cinque persone. Da maggio del 2018 ci contagia con la sua energia, la sua passione, e con i suoi balli a passo di Zumba in ufficio.

Menaxhere e Marrdhenieve Personale

ELSA STEPHAN

Une jam meksikanja jone italiane – dhe gjysma gjithashtu gjermane – nje specialiste multikulturore….;)

Pasi studiova Psikologji ne Meksike, jetova ne Itali dhe Boston. Nga viti 2012 jetoj ne Hamburg me familjen time prej 5 personash dhe kam qene

ne ekip qe nga maji 2018 dhe me shume energji, pasion dhe gjithashtu me 1-2 vallezime Zumba ne zyre.

 • Puna jote ne nje fjali: Pasion
 • Nga je: Meksika
 • Motoja jote ne jete: Lulja nuk mund te beje asgje tjeter vecse te jetoje. Por ne mund te bejme shume me shume gjera te tjera. Reiner Maria Rilke.
Gjermanisht
70%
Anglisht
80%
Italisht
90%
Spanjisht
100%

Menaxher i Marrdhenieve Personale

DIOGO SANTOS

Si portugez jam shume i lumtur qe jam pjese e nje ekipi nderkombetar dhe qe ndihmoj bashkatdhetaret e mi.

Kur mberrita per here te pare ne Gjermani dhe duhej te gjeja rrugen e te pershtatesha, nuk e kisha idene nese nje dite do te ishin te dobishme per ndonje gje. Dhe kur arrita ta kombinoj kete pervoje me pasionet dhe kompetencat e mia, u shfaq puna e re ne Holalemania.

 • Puna jote ne nje fjali: Gatishmeria per te bashkepunuar dhe kenaqesi
 • Nga je: Lisbone, Portugali
 • Motoja jote ne jete: Gjithcka eshte e mundur, e pamundura kerkon vetem me shume kohe.
Gjermanisht
80%
Anglisht
90%
Spanjisht
90%
Gjuha portugeze
100%

Menaxhere Projekti

LAURA URLAND

Pas studiova Psikologji biznesi, punova per 6 vjet si referente e burimeve njerezore ne spitalin komunal te Lüneburg, ku u njoha dhe vleresova Holalemania si nje klient shume te vlefshem.

Une jetoj ne Hamburg me familjen time te vogel qe nga viti 2020 dhe jam shume e lumtur qe jam pjese e ketij ekipi te madh nderkombetar.

 • Puna jote ne nje fjali: organizim dhe gezim cdo dite
 • Nga je: Göttingen
 • Motoja jote ne jete: Qendroni pozitiv, punoni shume. Beheni te ndodhe.
Gjermanisht
100%
Anglisht
90%
Italisht
30%
Spanjisht
30%
Frengjisht
40%

Personal Relations Manager

ARTENCA HÖVERMANN

Rruga ime në Gjermani filloi në vitin 2007 dhe më ka përcjellë në shumë fusha të jetës së punës gjatë 15 viteve të fundit. Sot puzzle ne kete drejtim është i plotë dhe unë jam krenare që kam mundësi të shoqëroj kandidatet tanë shqiptarë në hapat e para të rrugës së tyre në Gjermani së bashku me Holalemania.

 • Puna ime me një fjali: Gjithmone e pranishme dhe gjithmonë në lëvizje!
 • Nga vij unë: Shqipëria
 • Motoja ime në jetë: Fillojeni çdo ditë me gëzim dhe trajtojini gjithmonë bashkënjerëzit tuaj me respekt!
Shqip
100%
Gjermanisht
95%
Italisht
75%
Anglisht
70%
Spanjish
40%
Kerstin Mohr

Personal Relations Manager

KERSTIN MOHR

Rrënjët e mia profesionale janë në botën e marketingut dhe marrëdhënieve me publikun. Jetesa dhe puna jashtë vendit (SHBA, Angli dhe Spanjë) më ka paraqitur sfida të mëdha, përveç gjuhëve, dhe më ka zgjeruar horizontet në shumë nivele. Spontaniteti dhe improvizimi ishin gjithmonë në plan të parë. Pas 18 vitesh në Barcelonë, Spanja është bërë shtëpia ime e dytë. Me entuziasmon ende për gëzimin dhe energjinë pozitive për të jetuar jetën.

Qendrimet e mia dhe jeta jashtë vendit më kanë bërë një person shumë të hapur, me shumë ndjeshmëri për ata që bëjnë kete hap te ngjashem. Pikërisht këtë dua të përcjell. Jam e lumtur ta jetoj këtë në praktikë në ekipin e gëzuar, multikulturor të Holalemania dhe të promovoj projekte të reja.

 • Puna jote ne nje fjali: Entuziazëm, integritet, mentalitet praktik për zgjidhje në të gjitha fushat e jetës.
 • Nga je: Hamburg, Barcelona, Frankfurt – ne zemer mbetem gjithmone nga Hamburgu
 • Motoja jote ne jete: Ndiqni ndjesine tuaj dhe cfare ju thote zemra dhe "Eshte e pamundur, nuk egziston!".
Gjermanisht
100%
Anglisht
90%
Spanjisht
95%
Katalonja
70%
Paola Hernandez Trejo

Personal Relations Manager

PAOLA HERNÁNDEZ TREJO

Unë jam meksikane dhe jetoj me familjen time në Hamburg prej 5 vitesh. Edhe pse me profesion jam juriste, shijoj eksperiencat dhe sfidat e mëdha që më ofron jeta në kete profesion qe ushtroj tashme dhe për këtë arsye është një kënaqësi e madhe të jem pjesë e ekipit të Holalemania.

Që prej ardhjes sime në Gjermani, integrimi dhe përshtatja kulturore janë tema shumë prezente dhe të rëndësishme në jetën time të përditshme dhe për këtë arsye dua të shoqëroj dhe mbështes të gjithë njerëzit që kanë ardhur nga jashtë për të pasur eksperienca të mëdha në këtë vend.

 • Puna jote ne nje fjali: Gjërat e mëdha mund të arrihen vetëm në një ekip.
 • Nga je: Meksika
 • Motoja jote ne jete: Mos kini frikë nga e panjohura. Aty fillon rritja juaj.
Gjermanisht
70%
Anglisht
80%
Spanjisht
100%
Nina Prinz - Holalemania | Nina é nata e cresciuta nella regione della Ruhr, e vi é tornata dopo alcuni anni vissuti in Renania. É appassionata di lingua e cucina italiana e, oltre a collaborare con Holalemania, lavora come commessa per un´azienda italiana. Tutto questo la rende felice, perché le dá modo di restare in contatto con ció che piú la appassiona.

Menaxhere e Marrdhenieve Personale Nordrhein Westfalen

NINA PRINZ

Une jam lindur dhe rritur ne zonen e Ruhr dhe jam kthyer atje perseri pas disa vietesh ne Rheinland.

Gjuha italiane dhe kuzhina italiane jane pasioni im. Para se te filloja tek Holalemania, kam punuar si asistente shitjesh ne nje kompani italiane dhe jam akoma me e lumtur qe tani kam perseri shume kontakt me Italine.

 • Puna jote ne nje fjali: eshte shume argetuese
 • Nga je: Veriu i zones se Ruhr
 • Motoja jote ne jete: Sapere aude!
Gjermanisht
100%
Anglisht
80%
Italisht
85%
Frengjisht
40%
Gjuha hollandeze
40%
Claudia Kremer

Menaxhere integrimi ne Oldenburg

CLAUDIA KREMERS

Si nje vendase e vertete e Oldenburgut me nje dashuri te madhe per kulturen dhe gjuhen italiane qe ka vazhduar per mbi 30 vjet, une mbeshtes ekipin e Holalemania qe nga qershori 2020.

Djali im i madh ka jetuar ne disa vende te botes. Kjo eshte arsyeja pse une kam perjetuar gjithmone nga dora e pare sfidat e vecanta qe hasen ne nje vend te ri. Si punonjese me kohe te plote ne nje grup te madh kompanish, jam mesuar te mbaj shume topa ne ajer njekohesisht dhe te qendroj gjithsesi e qete.

 • Puna jote ne nje fjali: Une do te doja te ndihmoja njerezit te ndihmonin veten ne menyre empatike dhe te ngall interes per Oldenburgun e bukur.
 • Nga je: Nga Oldenburg, qyteti me i bukur i vogel ne bote.
 • Motoja jote ne jete: Jeta eshte si te ngasesh nje biciklete. Per te mbajtur ekuilibrin tuaj duhet te jeni gjithmone ne levizje. (Albert Einstein)
Gjermanisht
100%
Anglisht
70%
Italisht
85%
Frengjisht
25%
Gjuha hollandeze
15%
Valeria Melis - Holalemania - Integrationsmanagerin Frankfurt/Hessen VALERIA MELIS Seit 2008 wohne ich im Ausland: Hamburg, Boston (USA), England und jetzt Frankfurt am Main. Ich kenne sehr gut, was „Umziehen“ bedeutet: eine Mischung von Stress und Euphorie, Bürokratie und Umzugskartons, Tränen und Adrenalin. In diesen Jahren habe ich oft meine Landsleute in verschiedenen Social Netzwerken geholfen, indem ich ihre Fragen oder Bedenken bezüglich eines möglichen Umzugs beantwortet habe. Jetzt ist das mein Job bei Holalemania geworden! Dein Job in einem Satz: Helfen, Begleiten und Ermutigen durch diese neue Auslandserfahrung. Woher kommst Du? Aus der wunderschönen Sardinien. Dein Lebensmotto: In zwanzig Jahren wirst du dich mehr über Dinge ärgern, die du nicht getan hast, als über die, die du getan hast. Also, wirf die Leinen und segle fort aus deinem sicheren Hafen. Fange den Wind in deinen Segeln. Forsche. Träume. Entdecke. H. Jackson Brown

Menaxhere integrimi Frankfurt/Hessen

VALERIA MELIS

Une jetoj jashte vendit tim qe nga viti 2008: Hamburg, Boston, Angli dhe tani Frankfurt am Main. Une e di shume mire se cfare do te thote „te zhvendosesh“, nje perzierje e stresit dhe euforise, burokracise dhe kartonave te paketuar, loteve dhe adrenalines.

Gjate ketyre viteve une shpesh kam ndihmuar bashkatdhetaret e mi ne rrjete te ndyshme sociale duke iu pergjigjur pyetjeve te tyre ose shqetesimeve ne lidhje me nje levizje te mundshme. Tani kjo eshte bere puna ime ne Holalemania.

 • Puna jote ne nje fjali: Ndihme, shoqerim dhe inkurajim permes kesaj pervoje te re nderkombetare.
 • Nga je: Nga Sardenja e bukur
 • Motoja jote ne jete: Ne 20 vjet do te zemeroheni me shume per gjerat qe nuk i keni bere sesa per gjerat qe keni bere. Kapni eren ne velat tuaja, eksploroni, enderroni dhe zbuloni. H. Jackson Brown.
Gjermanisht
80%
Anglisht
80%
Italisht
100%
Frengjisht
40%
Gjuha sardeze
70%
Giulia Zeni - Holalemania | Grazie ai suoi studi in Gestione dei Conflitti Interculturali e al suo trasferimento a Berlino, dove conosceva solo la parola “Banhof” (stazione) in tedesco, Giulia sa benissimo cosa significa iniziare una nuova vita all´estero. In particolare conosce la sensazione di solitudine che si prova all´inizio, ma ora é estremamente felice di far parte del team di Holalemania e di aiutare le “sue” ostetriche nella loro nuova avventura. Oltre al suo lavoro da Holalemania, Giulia lavora come insegnante di lingua e ha fondato “Speaktravelitalian”, la sua scuola Online. Pazienza, comprensione e amore per il prossimo la accompagnano nella vita di tutti i giorni.

Menaxhere Integrimi ne Berlin

GIULIA ZENI

Fale studimeve te mia ne „Menaxhim te  konflikteve nderkulturore“ dhe zhvendosjen time ne Berlin, ku nuk kuptoja asgje ne fillim, e di saktesisht se cfare do te thote te fillosh nje jete te re jashte vendit. Une jam vecanerisht e njohur me ndjenjen e te qenit vetem dhe per kete arsye jam jashtezakonisht e lumtur qe punoj ne Holalemania dhe qe jam ne gjendje te shoqeroj dhe mbeshtes infermieret dhe mamite e ‚mia‘.

Pervec punes sime ne Holalemania, une punoj si mesuese e pavarur gjuhesh dhe jam themeluese e ‚Speaktravelitaian‘, shkolla ime online. Shoket e mi me te rendesishem ne jete jane durimi dhe mirkuptimi ndaj atyre qe me rrethojne. Ndonjehere, edhe pse nuk eshte gjithmone e lehte, sic mund te mendohet, foshnja ime me meson cdo dite se gjerat nuk shkojne gjithmone ashtu sic jane planifikuar!

 • Puna jote ne nje fjali: Shoqerues ne hapat e pare te nje jete te re
 • Nga je: Pordenone, Friuli
 • Motoja jote ne jete: Une nuk di nje menyre te sigurt drejt suksesit, por nje menyre te sigurt drejt deshtimit: Tu besh qejfin te gjitheve. Platoni
Gjermanisht
80%
Anglisht
90%
Italisht
100%
Spanjisht
70%
Frengjisht
70%
Josephine Mothes

Menaxhere integrimi Stuttgart

JOSEPHINE MOTHES

Unë jetoj në zonën e Shtutgartit, por në zemër jam gjermano-lindore. Gjatë viteve të mia jashtë vendit në Zelandën e Re dhe Gjeorgji, kam pasur mundesine te perjetoj dhe te kuptoj se një fillim i ri në një vend tjetër mund të jetë shumë emocionues nga njëra anë, por nga ana tjeter i lidhur me shume pasiguri dhe mosdije.  Për këtë arsye, unë dua të mbështes njerëzit që  mbërrijnë në Gjermani të ndihen si në shtëpinë e tyre.

 • Puna jote ne nje fjali: Ndihme, shoqerim dhe inkurajim permes kesaj pervoje te re nderkombetare.
 • Nga je: Nga Sardenja e bukur
 • Motoja jote ne jete: Ne 20 vjet do te zemeroheni me shume per gjerat qe nuk i keni bere sesa per gjerat qe keni bere. Kapni eren ne velat tuaja, eksploroni, enderroni dhe zbuloni. H. Jackson Brown.
Gjermanisht
100%
Anglisht
95%
Rusisht
30%